Znojemská omáčka s hovězím masem

2 PL hořčice

6 steril.okurek nakrájených na kostičky

2 velké cibule na ¼

Sůl

pepř

olej

1 kg hovězího na větší kostky

kostka masoxu nebo dochucovací pasta

600 ml voda

 

Do nádoby vložíme cibuli.  R5,5/5 s. Setřeme stěrkou do dolů do nádoby.

Přepneme na váhu, vložíme cca 20 g oleje.

5 minut / Varoma/ zpětný chod/ R 0,5 nebo vařečka.

 

Vložíme kg hovězího masa nakrájeného na kostky – maso lze okořenit hned nebo až po orestování. Lepší dříve. Osolíme, opepříme. Víko s odměrkou.

8 minut / Varoma / Zpětný chod / Vařečka, pokud by se maso sekalo (drchalo) přidáme na rychlosti.

Přidáme 2 PL hořčice, masox a okurky.

Přilijeme vodu 600 ml.

 

60 minut/ Varoma/ zpětný chod/ vařečka nebo v případě sekání rychlost 0,5.

 

Po hodině zkontrolujeme maso.

Doplníme do nádoby vodu z konvice cca 400 g vody, nasadíme víko (kvůli váze), kelímek (misku) a do toho dáme 3PL polohrubé mouky, dolijeme vodu cca 100 g vody, vidličkou rozkvedláme, přidáme do omáčky.

Nastavíme 10 minut / 110°C / zpětný chod.

Dochutíme dle vlastní chuti (sůl, pepř).

 

Podáváme s rýží, bramborem.