Znojemská omáčka s hovězím masem
2 PL hořčice
6 steril.okurek nakrájených na kostičky
2 velké cibule na ¼
Sůl
pepř
olej
1 kg hovězího na větší kostky
kostka masoxu nebo dochucovací pasta
600 ml voda
Do nádoby vložíme cibuli. R5,5/5 s. Setřeme stěrkou do dolů do nádoby.
Přepneme na váhu, vložíme cca 20 g oleje.
5 minut / Varoma/ zpětný chod/ R 0,5 nebo vařečka.
Vložíme kg hovězího masa nakrájeného na kostky – maso lze okořenit hned nebo až po orestování. Lepší dříve. Osolíme, opepříme. Víko s odměrkou.
8 minut / Varoma / Zpětný chod / Vařečka, pokud by se maso sekalo (drchalo) přidáme na rychlosti.
Přidáme 2 PL hořčice, masox a okurky.
Přilijeme vodu 600 ml.
60 minut/ Varoma/ zpětný chod/ vařečka nebo v případě sekání rychlost 0,5.
Po hodině zkontrolujeme maso.
Doplníme do nádoby vodu z konvice cca 400 g vody, nasadíme víko (kvůli váze), kelímek (misku) a do toho dáme 3PL polohrubé mouky, dolijeme vodu cca 100 g vody, vidličkou rozkvedláme, přidáme do omáčky.
Nastavíme 10 minut / 110°C / zpětný chod.
Dochutíme dle vlastní chuti (sůl, pepř).
Podáváme s rýží, bramborem.