KUŘECÍ GULÁŠ SE ŽAMPIONY - Gudasová
600 g stehenních řízků (nakrájené na kostky a jemně osolené)
250 g hnědých žampionů (nakrájené na čtvrtky)
120 g cibule (nakrájená napůl)
30 g oleje
30 g hladké mouky
1100 g vody
2 stroužky česneku
2 kostky slepičího bujónu
2 lžíce papriky na guláš
3 lžíce tmavé jíšky
1 lžička majoránky
1 balení těstovin
Do mixovací nádoby dáme cibuli, česnek a sekáme 3 sekundy/ rychlost 5.
přidáme olej, papriku na guláš a restujeme 4 minuty/ 120 °C/ rychlost 2.
Do varného košíku vložíme jemně osolené maso. Do mixovací nádoby přidáme vodu, slepičí bujón, majoránku, vložíme košík s masem a vaříme 25 minut/ VAROMA/ rychlost 1.
Maso ve varném košíku promícháme a oddělíme od sebe.
Na Varoma tác vyskládáme nakrájené žampiony, usadíme na mixovací nádobu s omáčkou a masem a vaříme 20 minut/ VAROMA/ rychlost 1.
Sundáme Varoma tác s žampiony, vyndáme košík s masem a obojí uchováváme v teple.
Do mixovací nádoby dolijeme vodu pod rysku MAX, přidáme hladkou mouku, tmavou jíšku a vaříme 20 minut/ 100 °C/rychlost 3. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
maso s žampiony dáme do hrnce, zalijeme hotovou omáčkou.
Kuřecí guláš se žampiony podáváme s těstovinami a nakrájenou jarní cibulkou.