Kurczak po koreańsku neboli KOREJSKÉ KUŘE se smaženou rýží

 
  • Kuře
  • 3 stroužky česneku
  • 10 g čerstvého kořene zázvoru nakrájeného na 2 mm plátky
  • 70 g pšeničné mouky
  • 20 g bramborového škrobu nebo 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře, mletého
  • 1000 g kuřecích křídel nakrájených na kousky (pouze silnější a střední části) nebo 700 g kuřecích prsíček nakrájených na 3-4 cm kousky - já použila kuřecí prsa s kůží

 

  • Omáčka
  • 5 stroužků česneku
  • 10 g čerstvého kořene zázvoru nakrájeného na 2 mm plátky
  • 50 g třtinového cukru
  • 30-60 g rýžového octa (doporučuji těch 30)
  • 60 g medu
  • 25-30 g korejské chilli pasty gochujang (gochujang) nebo ½-1 lžičky sušených chilli vloček
  • 30 g kečupu
  • 15 g sójové omáčky
  • 15 g sezamového oleje nebo 15 g oleje olej, na smažení
  • 1 lžíce bílých sezamových semínek, na posypání
  • 2 lžíce pažitky (nebo jarní cibulky) nasekané nadrobno

 

  • Rýže
  • rýže
  • sezamový olej
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • sojová omáčka
 
 
  1. Kuře
  2. Vložte 2-3 stroužky česneku10 g čerstvého kořene zázvoru nakrájeného na 2 mm plátky do mixovací nádoby a sekejte  3 sek./rychlost 8.
  3. Stěrkou seškrábněte ingredience po stranách mixovací nádoby a znovu sekejte  3 sek./rychlost 8
  4. Přidejte 70 g pšeničné mouky1 lžička prášku do pečiva20 g bramborového škrobu nebo 20 g kukuřičného škrobu,  1-2 lžičky soli4 lžičky černého pepře, mletého, míchejte 5 sek./rychlost 3.
  5. Přendejte do velké mísy.
  6. Mísu položte na víko mixovací nádoby, odvažte do ní kuře, promíchejte a dejte stranou.
  7.  
  8. Omáčka
  9. Vložte 5 stroužků česneku,  10 g čerstvého kořene zázvoru nakrájeného na 2 mm plátky  do mixovací nádoby a sekejte 3 sek./rychlost 10. Stěrkou setřete na dno mixovací nádoby a znovu sekejte3 sek./rychlost 8
  10. Přidejte 50 g třtinového cukru30-60 g rýžového octa (doporučuji těch 30)30-50 g korejské chilli pasty gochujang (gochujang) nebo ½-1 lžičky sušených chilli vloček 60 g medu30 g kečupu15 g sezamového oleje nebo 15 g oleje olej, na smažení 15 g sójové omáčky a mixujte 10 sek./rychlost 3.
  11. Poté vařte 10 min./100°C/rychlost 1
  12. Mezitím na pánvi rozehřejte olej, vložte 1000 g kuřecích křídel nakrájených na kousky (pouze silnější a střední části) nebo 700 g kuřecích prsíček nakrájených na 3-4 cm kousky - já použila kuřecí prsa s kůží tak, aby se neslepily.
  13. Smažte 5-10 minut za občasného obracení, dokud není kuře zlatavě hnědé.
  14. Pomocí děrované lžíce přendejte kousky kuřete na papírové utěrky a odstraňte přebytečný tuk.
  15. Opečené kuře dejte do velké mísy a zalijte připravenou omáčkou.
  16. Korejské kuře podávejte s rýží ihned po přípravě posypané sezamovými semínky a pažitkou (nebo spíš jarní cibulkou).
  17. Rychlé, jednoduché, pikantní
  18.  
  19. Smažená rýže:
  20. Uvařte rýži al dente.
  21. V hluboké pánvi rozehřejte sezamový olej, rozšlehejte 2 vejce a zamíchejte je, přidejte uvařenou rýži a promíchejte,  podle chuti osolte, opepřete a přidejte sojovou omáčku.