Pštrosí vejce s koprovou omáčkou- Lidka

 
pštrosí vejce:
 
  • 1 rohlík na kusy
  • 2 stroužky česneku
 
7 sekund / R8
 
  • 500 g mletého vepřového masa
  • sůl
  • pepř
  • lžička mleté papriky
  • 1 vejce syrové
 
5 minut / těsto
 
  • 4 vařené oloupaná vejce
 
Masovou směs rozdělíme na 4 díly.
Uděláme placky a vajíčka zabalíme do kuličky.
Na plech dáme malnko oleje.
Pečeme na 210°C do zlatova.
 
Po 10-ti minutách přidáme 2 dcl vody.
 
 
Koprovka:
  • 50 gramů kopru, čerstvého, bez tvrdých stonků
  • 500 gramů mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200 gramů zakysané smetany
  • česnek
  • 3 PL sladké chilli omáčky

Do mixovací nádoby vložte kopr bez tvrdých stonků a sekejte 5 sek/rychlost 8.

Přidejte mléko, cukr, sůl, mouku a vařte 12 min/100°C/rychlost 3.

Přidejte zakysanou smetanu a vařte 2 min/80°C/rychlost 3.

Podávejte horké.