Pštrosí vejce s koprovou omáčkou- Lidka
pštrosí vejce:
- 1 rohlík na kusy
- 2 stroužky česneku
7 sekund / R8
- 500 g mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- lžička mleté papriky
- 1 vejce syrové
5 minut / těsto
- 4 vařené oloupaná vejce
Masovou směs rozdělíme na 4 díly.
Uděláme placky a vajíčka zabalíme do kuličky.
Na plech dáme malnko oleje.
Pečeme na 210°C do zlatova.
Po 10-ti minutách přidáme 2 dcl vody.
Koprovka:
- 50 gramů kopru, čerstvého, bez tvrdých stonků
- 500 gramů mléka
- 2 polévkové lžíce cukru
- ½ čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 200 gramů zakysané smetany
- česnek
- 3 PL sladké chilli omáčky
Do mixovací nádoby vložte kopr bez tvrdých stonků a sekejte 5 sek/rychlost 8.
Přidejte mléko, cukr, sůl, mouku a vařte 12 min/100°C/rychlost 3.
Přidejte zakysanou smetanu a vařte 2 min/80°C/rychlost 3.
Podávejte horké.