Červená čočka a quinoa na kari
80 g bílé cibule, rozpůlené
2 stroužky česneku
200 g rajčat, rozčtvrcených
30 g olivového oleje
10 g kari
100 g quinoy
100 g korálové čočky
300 g vody
½ - 1 lžička soli, podle chuti
- 80 g bílé cibule, rozpůlené
- 2 stroužky česneku
- 200 g rajčat, rozčtvrcených
- 30 g olivového oleje
- 10 g kari
- 100 g quinoy
- 100 g červené čočky
- 300 g vody
- ½ - 1 lžička soli, podle chuti
Cibuli a česnek vložte do mísy a sekejte 5 sekund při rychlosti 5.
Přidejte rajčata a sekejte je 4 sekundy při rychlosti 3. Strany mísy seškrábněte stěrkou.
Přidejte olivový olej a kari a smažte 5 minut/120 °C/rychlost 1, bez odměrky.
Quinou a červenou čočku propláchněte pod tekoucí studenou vodou a přidejte do mísy.
Přidejte vodu a sůl a vařte 12 min/100 °C/zpětný chod/rychlost vařečka, bez odměrky.
Podávejte horké.