Červená čočka a quinoa na kari

80 g bílé cibule, rozpůlené
2 stroužky česneku
200 g rajčat, rozčtvrcených
30 g olivového oleje
10 g kari
100 g quinoy
100 g korálové čočky
300 g vody
½ - 1 lžička soli, podle chuti
  • 80 g bílé cibule, rozpůlené
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rajčat, rozčtvrcených
  • 30 g olivového oleje
  • 10 g kari
  • 100 g quinoy
  • 100 g červené čočky
  • 300 g vody
  • ½ - 1 lžička soli, podle chuti

 

Cibuli a česnek vložte do mísy a sekejte 5 sekund při rychlosti 5.

Přidejte rajčata a sekejte je 4 sekundy při rychlosti 3. Strany mísy seškrábněte stěrkou.

Přidejte olivový olej a kari a smažte 5 minut/120 °C/rychlost 1, bez odměrky.

 

Quinou a červenou čočku propláchněte pod tekoucí studenou vodou a přidejte do mísy. 

Přidejte vodu a sůl a vařte 12 min/100 °C/zpětný chod/rychlost vařečka, bez odměrky. 

Podávejte horké.