MEXICKÉ TĚSTOVINY Z JEDNOHO HRNCE - Gudasová
250 g mletého hovězího (osolené, opepřené)
200 g sekaných rajčat (v plechovce)
125 g červených fazolí (1 plechovka)
135 g kukuřice (1 plechovka)
40 g rajčatového protlaku
20 g oleje
1 cibule (rozkrojená napůl)
1 stroužek česneku
1 lžička vegety z TM
1 lžička sladké papriky
1+ ½ lžičky soli
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky sušeného koriandru
½ lžičky chilli vloček
¼ lžičky drceného kmínu
250 g těstovin Fusilli (doba varu 11 minut)
550 g vody
Do mixovací nádoby dáme cibuli, česnek a sekáme 5 sekund/ rychlost 5. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.
Přidáme olej a restujeme 1 minutu/ VAROMA/ rychlost 1.
Přidáme mleté maso (osolené, opepřené) a restujeme 2 minuty/ VAROMA/ zpětný chod/ rychlost „vařečka“.
Přidáme vodu, rajčata, rajčatový protlak, vegetu, sladkou papriku, sůl, kajenský pepř, koriandr, kmín, chilli vločky a vaříme 5 minut/ 100 °C/ zpětný chod/ rychlost „vařečka“.
Přidáme Fusilli a vaříme 12 minut/ 100 °C/ zpětný chod/ rychlost 0,5. Mezitím si slijeme fazole, kukuřici a propláchneme pod tekoucí vodou.
Přidáme fazole a kukuřici, špachtlí promícháme a vaříme 1 minutu/ 100 °C/ zpětný chod/ rychlost 0,5.
Mexické těstoviny podáváme posypané čerstvými bylinkami.