Olomoucké lečo - Gudasová

  • 500 g červené a žluté papriky (300g na kousky, 200 g na proužky)
  • 400 g rajčat (akrájená na kouksy bez vnitřních semíneka vodnaté dužiny)
  • 400 g olomouckých tvarůžků (nakrájené na kostičky)
  • 4 vejce (rozmíchaná v misce)
  • 2 větší cibule (rozkrojená napůl)
  • 1 klobása (nakrájená na kolečka) nebo 150 g šunky (nakrájená na kostičky)
  • 2 PL oleje
  • 1/2 ČL pepře
  • 1/2 ČL chilli (není nutné)
 
Do mixovací nádoby dáme 300 g paprik nakrájených na kouksy a za pomoci stěrky sekáme 8 sekund /R 4.
Vše přendáme stranou do misky.
 
Do mixovací nádoby dáme cibuli a sekáme 8 sekund/ R5.
Vše setřeme stěrkou ze stěn na dno nádoby.
 
Přidáme olej a restujeme 5 minut/ 120°C/ R1.
 
Přidáme nasekanou papriku z misky, 200 g papriky nakrájené na proužky, vše promícháme stěrkou 
a dusíme 10 minut /Varoma/zpětný chod/ R1.
 
Přidáme rajčata, olomoucké tvarůžky a dusíme 8 minut/ 100°C/ zpětný chod/ R1.
 
Přidáme klobásu (nebo šunku), vejce, pepř, chilli a vaříme 2 minuty /100°C/ zpětný chod/ R2.
 
Olomoucké lečo ihned podáváme s čerstvý pečivem.