KUŘE S CHERRY A RÝŽÍ - Gudasová

Ingredience na 2 porce:
350 g kuřecích prsou (osolené a opepřené)
150 g cherry rajčat (rozkrojená napůl)
100 g basmati rýže
1 lžička domácí vegety z TM
1200 g vody
 
Ingredience na omáčku:
250 g smetany na vaření
20 g rajčatového protlaku
80 g cheddaru (nakrájený na kostičky)
1 stroužek česneku
1 hrst lístků bazalky
1 lžička soli
1/2 lžičky domácí vegety z TM
1/4 lžičky pepře
 
 Kuřecí řízky a cherry rajčátka vyskládáme do Varoma mísy a na Varoma tác.
 Do mixovací nádoby dáme vodu, 1 lžičku vegety, vložíme košík s rýží, nasadíme Varoma systém a dáme vařit 20 minut/ VAROMA/ rychlost 1.
Sundáme Varoma mísu s Varoma tácem, vyndáme košík s rýží, vše přikryjeme a uchováváme v teple. Nádobu si omyjeme.
Do mixovací nádoby dáme smetanu, lístky bazalky, rajčatový protlak, česnek, pepř, sůl, vegetu a sekáme 10 sekund/ rychlost 7. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.
 Přidáme cheddar a vaříme 3 minuty/ 80 °C/ rychlost 3.
Kuře s cherry a rýží podáváme polité uvařenou omáčkou.

Ingredience na 2 porce:

350 g kuřecích prsou (osolené a opepřené)

150 g cherry rajčat (rozkrojená napůl)

100 g basmati rýže

1 lžička domácí vegety z TM

1200 g vody

 

Ingredience na omáčku:

250 g smetany na vaření

20 g rajčatového protlaku

80 g cheddaru (nakrájený na kostičky)

1 stroužek česneku

1 hrst lístků bazalky

1 lžička soli

1/2 lžičky domácí vegety z TM

1/4 lžičky pepře

 

 Kuřecí řízky a cherry rajčátka vyskládáme do Varoma mísy a na Varoma tác.

 Do mixovací nádoby dáme vodu, 1 lžičku vegety, vložíme košík s rýží, nasadíme Varoma systém a dáme vařit 20 minut/ VAROMA/ rychlost 1.

Sundáme Varoma mísu s Varoma tácem, vyndáme košík s rýží, vše přikryjeme a uchováváme v teple. Nádobu si omyjeme.

Do mixovací nádoby dáme smetanu, lístky bazalky, rajčatový protlak, česnek, pepř, sůl, vegetu a sekáme 10 sekund/ rychlost 7. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.

 Přidáme cheddar a vaříme 3 minuty/ 80 °C/ rychlost 3.

Kuře s cherry a rýží podáváme polité uvařenou omáčkou.