KUŘECÍ ZÁVITEK S HOŘČIČNOU OMÁČKOU - Gudasová

Ingredience na 4 porce:
200 g kuřecích prsních řízků (4 prsní řízky)
4 plátky parmské (schwartzvaldské) šunky
250 g brokolice (nakrájené na růžičky)
150 g žampionů (rozkrojené napůl)
100 g rýže Basmati
1 lžíce vegety z TM
1200 g vody
sůl
pepř
 
Ingredience na omáčku:
220 g tekutiny z TM
150 g čerstvého sýru (Lučina)
70 g smetany na šlehání
50 g bílého vína (suché)
30 g plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
1 menší cibule (rozkrojená napůl)
1 lžíce oleje
1 lžíce směsi bylinek
 
Kuřecí prsa si osolíme, opepříme, zabalíme do šunky a vložíme na Varoma tác.
Brokolici a žampiony vložíme do Varoma mísy a rýži vložíme do varného košíku.
Do mixovací nádoby dáme vodu, vegetu, vložíme košík s rýží, nasadíme Varoma systém a vaříme 21 minut/ VAROMA/ rychlost 1.
Sundáme Varoma tác, Varoma mísu, vyndáme Varný košík s rýží a vše uchováváme v teple. Vodu z mixovací nádoby si slijeme a mixovací nádobu si omyjeme.
Do mixovací nádoby dáme cibuli, česnek a sekáme 5 sekund/ rychlost 5. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.
Přidáme olej a restujeme 3 minuty/ 120°C/rychlost 1.
Přidáme 220 g tekutiny z TM, bílé víno, smetanu, čerstvý sýr, hořčici, bylinky a vaříme 5 minut/ 80°C/ rychlost 2.
Kuřecí závitek podáváme s rýží, zalitou hořčičnou omáčkou.

Ingredience na 4 porce:

200 g kuřecích prsních řízků (4 prsní řízky)

4 plátky parmské (schwartzvaldské) šunky

250 g brokolice (nakrájené na růžičky)

150 g žampionů (rozkrojené napůl)

100 g rýže Basmati

1 lžíce vegety z TM

1200 g vody

sůl

pepř

 

Ingredience na omáčku:

220 g tekutiny z TM

150 g čerstvého sýru (Lučina)

70 g smetany na šlehání

50 g bílého vína (suché)

30 g plnotučné hořčice

2 stroužky česneku

1 menší cibule (rozkrojená napůl)

1 lžíce oleje

1 lžíce směsi bylinek

 

Kuřecí prsa si osolíme, opepříme, zabalíme do šunky a vložíme na Varoma tác.

Brokolici a žampiony vložíme do Varoma mísy a rýži vložíme do varného košíku.

Do mixovací nádoby dáme vodu, vegetu, vložíme košík s rýží, nasadíme Varoma systém a vaříme 21 minut/ VAROMA/ rychlost 1.

Sundáme Varoma tác, Varoma mísu, vyndáme Varný košík s rýží a vše uchováváme v teple. Vodu z mixovací nádoby si slijeme a mixovací nádobu si omyjeme.

Do mixovací nádoby dáme cibuli, česnek a sekáme 5 sekund/ rychlost 5. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.

Přidáme olej a restujeme 3 minuty/ 120°C/rychlost 1.

Přidáme 220 g tekutiny z TM, bílé víno, smetanu, čerstvý sýr, hořčici, bylinky a vaříme 5 minut/ 80°C/ rychlost 2.

Kuřecí závitek podáváme s rýží, zalitou hořčičnou omáčkou.