KUŘECÍ PO PROVENSÁLSKU - Gudasová
500 g kuřecích prsou (nakrájená na kostky)
250 g zelených fazolek (rozkrojené napůl)
200 g cherry rajčat (rozkrojené napůl)
olej na smažení
Ingredience na omáčku:
180 g vody
50 g smetany ke šlehání
20 g rajčatového protlaku
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků
1 lžíce oleje
1 lžíce škrobu
1 lžíce provensálského koření (z TM)
1 lžička sušené bazalky
1 lžička oregana
1 lžička vegety (domácí z TM)
½ lžičky soli
½ lžičky sladké papriky
¼ lžičky pepře
Do mixovací nádoby vložíme cibuli, česnek, rozmarýnové lístky a sekáme 5 sekund/ rychlost 6. Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.
Přidáme olej a restujeme 2 minuty/ 120°C/ rychlost 1.
Přidáme smetanu, vodu, rajčatový protlak, škrob, provensálské koření, bazalku, oregano, vegetu, sůl, sladkou papriku, pepř a vaříme 4 minuty/ 80°C/ rychlost 3.
Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme osolené a opepřené kuřecí kousky. Poté k nim přidáme zelené fazolky a restujeme do měkka.
Hotovou omáčku nalijeme na pánev k masu a fazolkám, přidáme cherry a vše společně prohřejeme.
Kuřecí po provensálsku podáváme s čerstvými bagetkami.