Omáčka z hlívy ústřičné

  • dvě hrsti smažené sušené cibulky
  • 20 g oleje
 
3 minuty/ 120 °C / R 0,5 zpětný chod
 
  • Hlíva na kousky
 
10 minut / Varoma/ R 0,5 zpětný chod
 
Osolíme, opepříme
  • 1 bobkový list
  • 1 PL cukru
  • 1 PL citronové šťávy
  • 400 g vody
  • 1 masox nebo dochucovací pastu
 
7 minut / varoma / R 0,5 zpětný chod
 
  • 2 PL hladké mouky rozmícháme v jedné smetaně 30%
 
Přidáme do nádoby
5 minut / 105 °C / R3 zpětný chod
 
Omáčku můžeme podívat s vejci nebo k masu.
Jako příloha se hodí knedlíky nebo brambor.