ŠVÉDSKÁ OMÁČKA (ke kuřeti, rybě)
- 30 g křenu
- 1 jablko, větší
- 150 g víno, bílé
- 100 g majonézy
- 1 polévková lžíce ocet
- 1 polévková lžíce ovocného cukru
- 1/4 čajová lžička worcesterská omáčka
- 2 polévková lžíce šlehačka
- 1 špetka sůl
- pepř
Do nádoby dejte křen a sekejte 10 vteřin/rychlostí 9. Odložte do misky stranou.
Oloupané a vyjadřincované jablko sekejte 5 vteřin/rychlostí 5, přidejte víno a vařte 6 min/100°C/rychlostí 1.
Zchlaďte a přidejte ostatní suroviny (kromě šlehačky), nasaďte šlehací metlu a míchejte 10 vteřin/rychlostí 3.
Nakonec přidejte šlehačku a šlehejte 10 vteřin/rychlostí 3.
Omáčku podávejte ke kuřecímu masu nebo k rybám připraveným ve Varoma míse.