ŠVÉDSKÁ OMÁČKA (ke kuřeti, rybě)

  • 30 g křenu
  • 1 jablko, větší
  • 150 g víno, bílé
  • 100 g majonézy
  • 1 polévková lžíce ocet
  • 1 polévková lžíce ovocného cukru
  • 1/4 čajová lžička worcesterská omáčka
  • 2 polévková lžíce šlehačka
  • 1 špetka sůl
  • pepř

 

Do nádoby dejte křen a sekejte 10 vteřin/rychlostí 9. Odložte  do  misky  stranou.

Oloupané a vyjadřincované jablko sekejte 5 vteřin/rychlostí 5, přidejte víno a vařte 6 min/100°C/rychlostí 1.

Zchlaďte a přidejte ostatní suroviny (kromě šlehačky), nasaďte šlehací metlu a míchejte 10 vteřin/rychlostí 3.

Nakonec přidejte šlehačku a šlehejte 10 vteřin/rychlostí 3.

 

Omáčku podávejte ke kuřecímu masu nebo k rybám připraveným ve Varoma míse.