Španělský ptáček - Lidka

4 plátky hovězí kýty z mladého býka
Rozklepeme přes folii, aby se maso netrhalo.
 
Osolíme, opepříme
Potřeme hořčicí.
Přidáme klobásu (uzeninu).
Kdo má rád vejce.
Cibuli na měsíčky.
Okurku.
Zabalíme, zamotáme nití.
 
Do násoby dáme 100 g cibule.
 
5 sekund/ R5
 
Setřete stěrkou dolů.
 
20 g oleje
 
5 minut / Varoma/ R 0,5 zpětný chod
 
Přidáme ptáčky
 
10 minut / Varoma/ R vařečka, zpětný chod
 
Vyndáme maso a dáme kryt nožů.
Na něj dáme maso.
 
26 g hořčice
40 g láku od okurek
850 g vody
1 masox (1 hovězí bujon, dochucovací pasta)
 
3 hodiny / 98°C /  pomalé vaření
Maso bylo jako dort
 
1 smetana ke šlehání 33%
6 PL instantní světlé jíšky - zahustěte jak jste zvyklí
 
5 minut/ 105 °C / R1 zpětný chod