Sladkokyselá vepřová žebra - 糖醋排骨

20 g oleje

10 g zázvoru, nakrájeného na plátky

500 g vepřových žeber nakrájených na malé kousky, asi 5 cm.

50 g moučkového cukru, podle chuti

50 g vína na vaření (rýžového - Shaoxing Hua Tiao) 

50 g rýžového octa

15 g sójové omáčky

15 g tmavé sójové omáčky

 

Do hlavní pánve přidejte olej a zázvor a smažte při 3 minutách/120 °C/R 1.

Přidejte vepřová žebírka, moučkový cukr, víno, ocet, sójovou omáčku a sójovou omáčku a vařte 25 min/Varoma/zpětný chod/vařečka

Dobře promíchejte po dobu 5 sekund / R 2, nalijte do misek a vychutnejte si ještě horké.

 

糖醋排骨

 

20 克 油

10 克 姜 ,切片

500 克 猪肋排 ,切小块,约5厘米

50 克 冰糖粉 ,依个人口味调整

50 克 料酒

50 克 醋

15 克 生抽

15 克 老抽

 

将油和姜放入主锅,以3 分/120°C/速度 1爆香。

加入猪肋排、冰糖粉、料酒、醋、生抽和老抽,以25 分/Varoma//速度 烹煮。

再以5 秒//速度 2拌匀,倒入碗中,趁热享用。