PIEROGI Z MIĘSEM I KASZĄ
1 cibule
2 stroužky česneku
1 syrové vejce
1 snítka rozmarýnu
50 g vařených venkovských krupic
450 g vařeného hovězího masa, nechte vychladnout
olej, sůl, pepř
Těsto
2 lžíce oleje
560 g pšeničné mouky
250 g teplé vody
1 celé vejce
Všechny ingredience na těsto dejte do mísy. Hněťte 1 minutu v klidu.
Vyjměte, vyválejte a skleničkou vykrajujte kolečka. Nádivka: maso umeleme 10 s./ot. 8, přidáme na oleji osmaženou cibuli, uvařenou krupici, česnek, lístky rozmarýnu, sůl, pepř, promícháme 30 s./ot. 6. Vložíme do mísy.
Na kolečka těsta dáme nádivku, vytvarujeme knedlíky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.