PIEROGI Z MIĘSEM I KASZĄ

1 cibule

2 stroužky česneku

1 syrové vejce

1 snítka rozmarýnu

50 g vařených venkovských krupic

450 g vařeného hovězího masa, nechte vychladnout

olej, sůl, pepř

 

Těsto

2 lžíce oleje

560 g pšeničné mouky

250 g teplé vody

1 celé vejce

 

Všechny ingredience na těsto dejte do mísy. Hněťte 1 minutu v klidu.

Vyjměte, vyválejte a skleničkou vykrajujte kolečka. Nádivka: maso umeleme 10 s./ot. 8, přidáme na oleji osmaženou cibuli, uvařenou krupici, česnek, lístky rozmarýnu, sůl, pepř, promícháme 30 s./ot. 6. Vložíme do mísy.

Na kolečka těsta dáme nádivku, vytvarujeme knedlíky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.