PIEROGI LEŚNE

Těsto:

560 g pšeničné mouky

250 g teplé vody

2 lžíce oleje

1 vejce

 

Nádivka

Sůl a pepř podle chuti

250 g žlutého sýra nakrájeného na kousky

2 cibule

1500 g žampionů

30 g oleje

voda

 

1 polévková lžíce oleje

osolená voda na přípravu knedlíků

 

Postavte hrnec s osolenou vodou na hořák nebo plotýnku , přiveďte k varu přidejte 1 lžíci oleje. Během této doby připravte knedlíky.

Sýr vložíme do mísy, rozmělníme 10 s/ot.5 Přeneseme do jiné mísy. Nádobu na míchání opláchněte a osušte.

Do mísy na míchání vložíme cibuli, umeleme ji 3 s/obr.5 .

Přidejte houby, pomelte 4 s/obr.4 .

Pomocí stěrky seškrábněte mleté suroviny ze stěn mísy na dno mixovací nádoby. Rozdělte perník na dvě nebo tři části určené k mletí a všechny mleté části dejte dohromady do mísy.

Přidejte olej, sůl a pepř, nechte 10 minut vařit na rychlosti 1, místo odměrky vložte do víka mísy košík. Přendejte do jiné nádoby (pokud je vody příliš mnoho, slijte ji přes cedník), až houby vychladnou, přidejte je a promíchejte se sýrem. Umyjte a osušte nádobu.

 

Těsto

Všechny ingredience na těsto vložíme do formy na těsto podle uvedeného pořadí a hněteme 1 minutu/blok mixéru/těsto.

Těsto vyjmeme, na pomoučené pracovní ploše tence vyválíme, skleničkou vykrajujeme disky.

Do středu každého kotouče dáme náplň, okraje utěsníme, vložíme do osolené vroucí vody, vaříme asi 3-4 minuty poté, co knedlíky vyplavou na povrch.

TIPY: Knedlíky můžete později osmažit na pánvi s cibulí.