OSZUKANE GOŁĄBKI - OŠIZENÉ PLNĚNÉ ZELNÉ ZÁVITKY

600 g kuřecího filé

150 g cibule - 2 kusy

1 stroužek česneku

1 zelí (přibližně 1 kg)

2 sáčky rýže - 200 g

2 šálky vody

300 g rajčatové omáčky

2 lžičky koření na bigos

sůl, pepř podle chuti

2 lžíce sójové omáčky

2 lžičky koření na kuře

1 lžička kmínu

 

Vložte nakrájené filé do hrnce a mixujte 30 s, otáčky 3. 

Přendejte do samostatné mísy. 

Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a česnek a mixujte 10 s, otáčky 3-4. 

Přidejte k masu. 

Dochuťte 2 lžičkami koření na kuře a položte na dno hrnce (hrnec musí být velký), rozmačkejte prsty. 

Zelí nakrájejte na kousky a po částech (200 g) vložte do hrnce a mixujte při 10 s, 3-4 otáčky za minutu. 

V případě potřeby si pomozte lžící. 

Zelí nakrájejte na kousky a po částech (200 g) vložte do hrnce a mixujte při 10 s, 3-4 otáčky za minutu. 

Do hrnce s masem vložte 1/4 zelí a posypte 1/3 syrové rýže, dokud nejsou všechny vrstvy pokryty, poslední vrstva musí být zelí.  

Poté přidejte 2 šálky vody a rajčatovou omáčku (já jsem dala svou rajčatovou a pepřovou omáčku, můžete dát hotovou rajčatovou omáčku nebo rajčatový protlak). 

Nemíchejte, zapněte střední stupeň plynu a přikryté vařte 30 minut. 

Po uplynutí této doby všechny suroviny promíchejte, maso se může rozpadat na větší kousky a je třeba ho dřevěnou lžící rozdělit na menší. 

Přidáme zbylé koření a vaříme do změknutí. 

V případě potřeby přidáme ještě trochu vody a podáváme samotné nebo s brambory.