OSZUKANE GOŁĄBKI - OŠIZENÉ PLNĚNÉ ZELNÉ ZÁVITKY
600 g kuřecího filé
150 g cibule - 2 kusy
1 stroužek česneku
1 zelí (přibližně 1 kg)
2 sáčky rýže - 200 g
2 šálky vody
300 g rajčatové omáčky
2 lžičky koření na bigos
sůl, pepř podle chuti
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky koření na kuře
1 lžička kmínu
Vložte nakrájené filé do hrnce a mixujte 30 s, otáčky 3.
Přendejte do samostatné mísy.
Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a česnek a mixujte 10 s, otáčky 3-4.
Přidejte k masu.
Dochuťte 2 lžičkami koření na kuře a položte na dno hrnce (hrnec musí být velký), rozmačkejte prsty.
Zelí nakrájejte na kousky a po částech (200 g) vložte do hrnce a mixujte při 10 s, 3-4 otáčky za minutu.
V případě potřeby si pomozte lžící.
Zelí nakrájejte na kousky a po částech (200 g) vložte do hrnce a mixujte při 10 s, 3-4 otáčky za minutu.
Do hrnce s masem vložte 1/4 zelí a posypte 1/3 syrové rýže, dokud nejsou všechny vrstvy pokryty, poslední vrstva musí být zelí.
Poté přidejte 2 šálky vody a rajčatovou omáčku (já jsem dala svou rajčatovou a pepřovou omáčku, můžete dát hotovou rajčatovou omáčku nebo rajčatový protlak).
Nemíchejte, zapněte střední stupeň plynu a přikryté vařte 30 minut.
Po uplynutí této doby všechny suroviny promíchejte, maso se může rozpadat na větší kousky a je třeba ho dřevěnou lžící rozdělit na menší.
Přidáme zbylé koření a vaříme do změknutí.
V případě potřeby přidáme ještě trochu vody a podáváme samotné nebo s brambory.