Medové kuře s rýží - Gudasová
400 g kuřecích prsou (nakrájené na kostky)
200 g rýže Basmati
200 g vody
50 g sójové omáčky
20 g medu
1 červená chilli paprička (rozkrojená napůl, bez semínek)
1 stroužek česneku
1 kousek zázvoru (oloupaný, cca 2 cm)
½ lžičky sušeného koriandru
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce škrobu
1 hrst petrželky
sezamový olej
200 g rýže Basmati
200 g vody
50 g sójové omáčky
20 g medu
1 červená chilli paprička (rozkrojená napůl, bez semínek)
1 stroužek česneku
1 kousek zázvoru (oloupaný, cca 2 cm)
½ lžičky sušeného koriandru
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce škrobu
1 hrst petrželky
sezamový olej
Do mixovací nádoby si dáme petrželku, zázvor, česnek, chilli papričku a sekáme 5 sekund / R8.
Vše setřeme ze stěn na dno nádoby.
Přidáme vodu, sojovou omáčku, sezamová semínka, šrob, citronovou šťávu, sušený koriandr, med a vaříme 5 minut / 100°C / R2.
Vše přendáme do misky a dáme stranou.
Uvaříme rýži podle receptu Vařená rýže na Cookido
Než se rýže dovaří, rozehřejem si na pánvi trochu sezamového oleje, přidáme kuřecí kousky a maso smažíme do zlatova.
Přidáme k masu připravenou omáčku, vše zamícháme a ještě chvíli na pánvi prohřejeme.
Medové kuře podáváme s rýží a posypeme čerstvým koriandrem.