KUŘECÍ STROGANOFF

600 gr kuřecí prso, plátek, bez kostí

1 ks červená cibule

2 stroužky stroužek česneku

300 gr bílý žampión, čerstvý

200 gr zakysaná smetana

2 ks sterilovaných okurek

1 PL sladké papriky mleté

1 PL brandy, koňak

1 ČL soli

1 ČL pepř, mletý

0,5 ks šťávy z citrónu

1 ČL máslo

1 ČL sekané petrželky čerstvé

50 gr olej, nemusí být olivový

voda 500g

 

Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudle.
Do sekací nádoby vložíme překrojenou cibuli a česnek a přesekáme 3.s. / r.8.
Přidáme olej, papriku a podusíme 20.s / Varoma / r 1.
Přidáme okurky a opět přesekáme 3.s / r.8.
Přidáme maso, překrojené žampióny na 1/4, sůl, pepř, brandy, šťávu z citrónu, 100g vody a podusíme 10.-15.min. / Varoma / vařečka / r.2.
Dolijeme vodu, přidáme smetanu a povaříme 3.min / Varoma / vařečka / r 2.
Dochutíme dle své chuti.

Vhodná příloha je pečivo, rýže, hranolky.

TIP: Máte-li raději ostřejší jídla, přidejte špetku mletého chilli, můžete přidat i lžičku kapar.