KUŘECÍ ČÍNA S RÝŽI
700 g voda
250 g rýže
600 g kuřecí prsa, nakrájené na nudličky
1 ČL čínského koření
0,5 PL provensálské koření
2 PL solamylu
0,5 ČL sůl
300 g bílý žampión, čerstvý
150 g paprika (zelenina), mix červené a zelené, zbavených semínek a překrojených napůl
150 g pórek, nakrájeného na cca 2 cm špalíčky
4 PL sójová omáčka
1 ČL worcesterové omáčky
3 PL olivový olej
50 g voda
Do mixovací nádoby vložte vodu, košík vložte do mixovací nádoby a odvažte si požadované množství rýže. Odváženou rýži propláchněte v košíčku několikrát pod tekoucí vodou a vložte zpět do mixovací nádoby. Vařte 35 min./Varoma/rychlost 2.
Kuřecí maso okořeňte čínským koření, provensálským kořením, solamylem, soli a vložte do Varoma mísy, vytřené jednou lžíci olivového oleje. Varoma mísu položte na víko Thermomixu. Maso občas promíchejte.
Košíček s rýži vytáhněte, vylejte zbylou vodu a do prázdné mixovací nádoby přidejte žampióny, papriku, pórek a sekejte 10 sek./rychlost 4. K zelenině přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a 50 gramů vody a poté vařte 8 min/Varoma/rychlost 2. Varoma mísu můžete zpět vložit na víko Thermomixu pro průběžné prohřátí masa. Pokud vám maso nepustí šťávu trochu ho podlijte vodou.
Do mixovací nádoby přidejte sojovou omáčku, worčester a promíchejte 30 sek./rychlost 3.