KUŘECÍ ČÍNA S RÝŽI

700 g voda

250 g rýže

600 g kuřecí prsa, nakrájené na nudličky

1 ČL čínského koření

0,5 PL provensálské koření

2 PL solamylu

0,5 ČL sůl

300 g bílý žampión, čerstvý

150 g paprika (zelenina), mix červené a zelené, zbavených semínek a překrojených napůl

150 g pórek, nakrájeného na cca 2 cm špalíčky

4 PL sójová omáčka

1 ČL worcesterové omáčky

3 PL olivový olej

50 g voda

 

Do mixovací nádoby vložte vodu, košík vložte do mixovací nádoby a odvažte si požadované množství rýže. Odváženou rýži propláchněte v košíčku několikrát pod tekoucí vodou a vložte zpět do mixovací nádoby. Vařte 35 min./Varoma/rychlost 2.

Kuřecí maso okořeňte čínským koření, provensálským kořením, solamylem, soli a vložte do Varoma mísy, vytřené jednou lžíci olivového oleje. Varoma mísu položte na víko Thermomixu. Maso občas promíchejte.

Košíček s rýži vytáhněte, vylejte zbylou vodu a do prázdné mixovací nádoby přidejte žampióny, papriku, pórek a sekejte 10 sek./rychlost 4. K zelenině přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a 50 gramů vody a poté vařte 8 min/Varoma/rychlost 2. Varoma mísu můžete zpět vložit na víko Thermomixu pro průběžné prohřátí masa. Pokud vám maso nepustí šťávu trochu ho podlijte vodou.

Do mixovací nádoby přidejte sojovou omáčku, worčester a promíchejte 30 sek./rychlost 3.