Kuře na pivu
120 g cibule
2 stroužky česneku
120 g červené papriky
100 g drceného přírodního rajčete
50 g olivového oleje
1 kilogram kuřete na malé kousky
250 g piva (1 láhev)
sůl a pepř
Do nádoby přidejte cibuli rozdělenou na čtvrtky, stroužky česneku, papriku nakrájíme na kousky asi 2 cm., rajče a olej.
Sekáme 5 sekund, při rychlosti 5.
Pokud se vám líbí více nasekané, naprogramujeme další 3 sekundy na rychlost 5.
Během toho restujeme 7 minut, teplota 100 ° a rychlost 1,5.
Po této době nasadíme metličku a přidáme nasekané kuře. Nastavte 3 minuty, teplota 100 ° a rychlost vařečka (Pomocí trysky zkontrolujeme, zda je metlička správně umístěna a nevypadá.)
Přidejte pivo, sůl a pepř. Nastavte 25 minut, teplota 100 ° a rychlost vařečka.
Když se vaří, vyjmeme odměrku a položíme košík, aby se odpařovala tekutina a nestříkala ven.
Zkontrolujeme, zda je kuře dostatečně uvařeno. Pokud stále není, přidáme ještě několik minut při stejné teplotě a rychlosti.
Podáváme se smaženými bramborami, bílou rýží nebo salátem.