Kuře na pivu

120 g cibule

2 stroužky česneku

120 g červené papriky

100 g drceného přírodního rajčete

50 g olivového oleje

1 kilogram kuřete na malé kousky

250 g piva (1 láhev)

sůl a pepř

 

Do nádoby přidejte cibuli rozdělenou na čtvrtky, stroužky česneku, papriku nakrájíme na kousky asi 2 cm., rajče a olej.

Sekáme 5 sekund, při rychlosti 5.

Pokud se vám líbí více nasekané, naprogramujeme další 3 sekundy na rychlost 5.

Během toho restujeme 7 minut, teplota 100 ° a rychlost 1,5.

Po této době nasadíme metličku a přidáme nasekané kuře. Nastavte 3 minuty, teplota 100 ° a rychlost vařečka (Pomocí trysky zkontrolujeme, zda je metlička správně umístěna a nevypadá.)

Přidejte pivo, sůl a pepř. Nastavte 25 minut, teplota 100 ° a rychlost vařečka.

Když se vaří, vyjmeme odměrku a položíme košík, aby se odpařovala tekutina a nestříkala ven.

Zkontrolujeme, zda je kuře dostatečně uvařeno. Pokud stále není, přidáme ještě několik minut při stejné teplotě a rychlosti.

Podáváme se smaženými bramborami, bílou rýží nebo salátem.