Křenová omáčka s uzeným masem

 
  • 50 gramů máslo
  • 50 polévkové lžíce hladká mouka
  • 100 gramů křenu
  • 200 ml smetany na šlehání 33%
  • 500 ml vody
  • sůl
  • 150 gramů mléko
  • 1/2 kostky čerstvé droždí
  • 1 čajová lžička cukr
  • 320 gramů polohrubá mouka
  • 1/2 rohlík
  • 1 celé vejce
  • 1 čajová lžička sůl
  • 500 gramů uzeného masa

 

  1. Do mixovací nádoby vložíme 150 gramů mléko + 1/2 kostky čerstvé droždí + 1 čajová lžička cukr  a míchejte 1 min. 30 sek./37°C/rychlost 2
  2. Přidejte 320 gramů polohrubá mouka + 1 celé vejce + 1 čajová lžička sůl  a hněťte Těsto /2 min.
  3. Otvorem ve víku přidejte natrhaný 1/2 rohlík  a ještě zapracujete  Těsto /30 sek.
  4. Z těsta vytvarujte knedlík a vložte ho do olejem vymazané varoma mísy, dejte stranou.
  5. Do mixovací nádoby vložte 100 gramů křenu  a sekejte 20 sek./rychlost 6 -  pomáhejte si stěrkou. Posekaný křen přendejte do misky a dejte stranou.
  6. Do mixovací nádoby vložte 50 gramů máslo a rozpusťte 3 min./100°C/rychlost 2
  7. Přidejte 50 polévkové lžíce hladká mouka a zasmažte s máslem 3 min./100°C/rychlost 2. Přidejte vodu a sůl.
  8. Do varoma košíčku naskládejte 500 gramů uzeného masa  nakrájené na plátky a vložte do mixovací nádoby.
  9. Mixovací nádobu uzavřete a nasaďte varoma mísu s knedlíkem dejte vařit  30 min./Varoma/rychlost 2
  10. Po dovaření vyndejte košík s masem, knedlík a dejte stranou.
  11. Do omáčky přidejte 200 ml smetany na šlehání 33% a vařte 10 min./90°C/rychlost 2
  12. Přidejte křen a vařte 3 min./90°C/rychlost 2 - po dovaření omáčku rozmixujte dle chuti dosolte.