HOVĚZÍ NA ŽAMPIONECH

 

600 g hovězí květové špičky

100 g bílý žampión, čerstvý

1 cibule

100 g Crème fraîche, (můžete nahradit směsí z 80g 40% smetany a 20g zakysané smetany)

100 g voda

1/2 kostky hovězí bujón (pro 0,5 l vody), (nebo zeleninového)

1 PL dijonská hořčice

2 PL sójová omáčka

několik lístků estragonu, (volitelné)

sůl

pepř, mletý, nahrubo

 

 

Dejte maso do mrazáku na cca 10 minut.

Během této doby omyjte žampiony a vložte je do nádoby.

Oloupejte cibule, překrájejte ji na dvě poloviny a přidejte k žampiónům,  sekejte 5 vteřin/R 5.

Pomocí stěrky setřete obsah ze stěn nádoby, pak přidejte všechny zbývající přísady (kromě masa) a promíchejte 5 vteřin/R 2.

Vyjměte maso z mrazáku a nakrájejte jej ostrým nožem na tenké nudličky, ty vložte do nádoby a vše vařte 15 min/Varoma/zpětný chod/R 1.