HOVĚZÍ NA ŽAMPIONECH
600 g hovězí květové špičky
100 g bílý žampión, čerstvý
1 cibule
100 g Crème fraîche, (můžete nahradit směsí z 80g 40% smetany a 20g zakysané smetany)
100 g voda
1/2 kostky hovězí bujón (pro 0,5 l vody), (nebo zeleninového)
1 PL dijonská hořčice
2 PL sójová omáčka
několik lístků estragonu, (volitelné)
sůl
pepř, mletý, nahrubo
Dejte maso do mrazáku na cca 10 minut.
Během této doby omyjte žampiony a vložte je do nádoby.
Oloupejte cibule, překrájejte ji na dvě poloviny a přidejte k žampiónům, sekejte 5 vteřin/R 5.
Pomocí stěrky setřete obsah ze stěn nádoby, pak přidejte všechny zbývající přísady (kromě masa) a promíchejte 5 vteřin/R 2.
Vyjměte maso z mrazáku a nakrájejte jej ostrým nožem na tenké nudličky, ty vložte do nádoby a vše vařte 15 min/Varoma/zpětný chod/R 1.