HOLANDSKÁ OMÁČKA ( k chřestu, rybě, bramborám, ..)
- 130 gramů másla, nakrájeného na kousky
- 50 gramů bílého vína
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 špetka pepře
- 4 kusy žloutků
Vložte metličku.
do mixovací nádoby vložte všechny ingredience a šlehejte 5 - 6 minut/70°C/rychlostí 2.
Ihned podávejte.
Pokud se omáčka srazí, přidejte 2 - 3 polévkové lžíce vína nebo vody a míchejte 30 vteřin/rychlostí 2.
K přípravě MALTÉZKÉ OMÁČKY použijte místo citrónové šťávy tu pomerančovou.
Pro děti použijte místo vína vodu.
Holandská omáčka se dobře hodí k chřestu vařenému v páře a k malým brambůrkám, zelenině i rybě.