HOLANDSKÁ OMÁČKA ( k chřestu, rybě, bramborám, ..)

 
  • 130 gramů másla, nakrájeného na kousky
  • 50 gramů bílého vína
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 kusy žloutků

 

Vložte metličku.

do mixovací nádoby vložte všechny ingredience a šlehejte 5 - 6 minut/70°C/rychlostí 2.

Ihned podávejte.

Pokud se omáčka srazí, přidejte 2 - 3 polévkové lžíce vína nebo vody a míchejte 30 vteřin/rychlostí 2.

K přípravě MALTÉZKÉ OMÁČKY použijte místo citrónové šťávy tu pomerančovou.

Pro děti použijte místo vína vodu.

Holandská omáčka se dobře hodí k chřestu vařenému v páře a k malým brambůrkám, zelenině i rybě.