GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI W SOSIE BOROWIKOWYM - PLNĚNÁ KAPUSTA S HOUBAMI V HŘÍBKOVÉ OMÁČCE

Hříbková omáčka

100 g taveného sýra, houby

1 kostka zeleninového vývaru

20 g mouky

1 lžíce smetany

 

Plněné žampiony

1 špetka pepře

1 lžička soli

30 g másla

500 g žampionů nakrájených na poloviny

100 g cibule nakrájené na čtvrtky

8 listů hlávkového zelí, velkých

200 g rýže

1500 g vody

 

10 g hříbků, sušených

 

Namočte hříbky do vody asi na 1 hodinu.

 

Omáčka z hříbků:  V případě potřeby doplňte vývar v míchací nádobě vodou na hladinu 0,5 litru.  Do mixovací nádoby vložte okapané hříbky, kostku zeleniny, tavený sýr, mouku a smetanu a vařte 8 min/100'C/ot.2. Mixujte 10s/ot.7. Vložte do mixovací nádoby a nechte vařit. Plněné zelí podáváme s omáčkou.

 

Plněné zelí:  Do mixovacího hrnce nalijeme 900g vody, vložíme koš, do koše nasypeme rýži, vaříme 12min/Varoma/obr.1. Vložíme do hrnce a vaříme.

 Na Varomu položíme zelné listy, přidáme Varomu, vaříme 10min/Varoma/obr.1. Varomu odstavíme, vyjmeme koš, vyprázdníme míchací nádobu. Do mísy na míchání přidáme cibuli, umeleme 5s/obr.5.  Přidejte houby, pomelte 3s/obr.4. Přidejte máslo, vařte 3min/100'C/obr.1. Přidáme rýži, osolíme, opepříme, promícháme 10s/obr.4. Vzniklou směs rozetřeme na zelné listy. Každý list zabalíme, celý položíme na spodní a horní část nástavce Varoma.

 Do mixovací nádoby nalijte 600 g vody, přidejte Varomu, vařte 40 minut/Varoma/bez reverzu/obr.1. Vyjměte Varomu, vývar nechte v mixovací nádobě.

TIPY:  Listy zelí lze po vyjmutí z nástavce na chvíli vložit pod tekoucí studenou vodu.