GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM
50 g červené papriky
20 g másla
1 stroužek česneku
70 g cibule nakrájené na poloviny
Rajčatová omáčka
0,25 lžičky pepře
1 lžička soli
250 g kuřecích prsních řízků nakrájených na kousky
100 g uzené slaniny nakrájené na kostičky
20 g másla
2 stroužky česneku
100 g cibule, rozkrojené na polovinu
8 listů hlávkového zelí, velkých
200 g rýže
1600 g vody
500 g rajčat, rozpůlených
1 kostka drůbežího bujónu
1 polévková lžíce mouky
Do mísy nalijte 900 g vody, vložte koš, odměřte rýži do koše, vařte v páře 12 min/Varoma/obr.1.
Vložte zelné listy na nástavec Varoma, umístěte nástavec Varoma, blanšírujte 10min/Varoma/obr.1.
Odložte nástavec Varoma, opláchněte zelné listy studenou vodou.
Vyjměte koš na rýži. Vyprázdněte mísu na míchání.
Vložte cibuli a česnek do mixéru, rozmělněte 5 s/ot. 5.
Přidejte máslo, povařte 3 min/Varoma/ot. 1.
Přidejte slaninu a kuřecí řízky, rozmělněte 20 s/obr. 6.
Vložte slaninu a kuřecí řízky.
Přidejte uvařenou rýži, sůl a pepř, promíchejte 1 min/blokujte míchací nádobu/ Těsto.
Směs rozdělíme na 8 zelných listů. Listy s nádivkou složíme "jako balíček", položíme na Varoma, konce listů překryjeme směrem dolů.
Do mísy na míchání nalijte 700 g vody, přidejte nástavec Varoma, vařte v páře 40 min/ Varoma/ot. 1.
Vyjměte nástavec Varoma, vyprázdněte mixovací nádobu.
Rajčatová omáčka
Cibuli a česnek vložte do mixéru, rozmělněte 5 s/obr. 5.
Přidejte máslo, vařte 3 min/Varoma/obr. 1.
Přidejte červenou papriku a rajčata, rozmixujte 30 s/obr. 9.
Přidejte rajčata, promíchejte.
Přidejte kostku drůbežího bujónu a mouku, vařte 10 min/ 100 ºC/obr.
Varoma přiklopíme pokličkou, aby listy zelí zůstaly chladné.
5. Vyjměte nástavec Varoma, dejte stranou, přidejte odměrku MT, omáčku rozmixujte 15s/ot.6.
Zeleninu podávejte s rajčatovou omáčkou.