GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM

50 g červené papriky

20 g másla

1 stroužek česneku

70 g cibule nakrájené na poloviny

Rajčatová omáčka

0,25 lžičky pepře

1 lžička soli

250 g kuřecích prsních řízků nakrájených na kousky

100 g uzené slaniny nakrájené na kostičky

20 g másla

2 stroužky česneku

100 g cibule, rozkrojené na polovinu

8 listů hlávkového zelí, velkých

200 g rýže

1600 g vody

500 g rajčat, rozpůlených

1 kostka drůbežího bujónu

1 polévková lžíce mouky

 

Do mísy nalijte 900 g vody, vložte koš, odměřte rýži do koše, vařte v páře 12 min/Varoma/obr.1.

Vložte zelné listy na nástavec Varoma, umístěte nástavec Varoma, blanšírujte 10min/Varoma/obr.1. 

Odložte nástavec Varoma, opláchněte zelné listy studenou vodou. 

Vyjměte koš na rýži. Vyprázdněte mísu na míchání.

Vložte cibuli a česnek do mixéru, rozmělněte 5 s/ot. 5.

Přidejte máslo, povařte 3 min/Varoma/ot. 1.

Přidejte slaninu a kuřecí řízky, rozmělněte 20 s/obr. 6. 

Vložte slaninu a kuřecí řízky.

Přidejte uvařenou rýži, sůl a pepř, promíchejte 1 min/blokujte míchací nádobu/ Těsto. 

Směs rozdělíme na 8 zelných listů. Listy s nádivkou složíme "jako balíček", položíme na Varoma, konce listů překryjeme směrem dolů.

Do mísy na míchání nalijte 700 g vody, přidejte nástavec Varoma, vařte v páře 40 min/ Varoma/ot. 1. 

Vyjměte nástavec Varoma, vyprázdněte mixovací nádobu. 

 

Rajčatová omáčka

Cibuli a česnek vložte do mixéru, rozmělněte 5 s/obr. 5.

Přidejte máslo, vařte 3 min/Varoma/obr. 1.

Přidejte červenou papriku a rajčata, rozmixujte 30 s/obr. 9. 

Přidejte rajčata, promíchejte.

Přidejte kostku drůbežího bujónu a mouku, vařte 10 min/ 100 ºC/obr. 

Varoma přiklopíme pokličkou, aby listy zelí zůstaly chladné.

5. Vyjměte nástavec Varoma, dejte stranou, přidejte odměrku MT, omáčku rozmixujte 15s/ot.6. 

Zeleninu podávejte s rajčatovou omáčkou.