GOŁĄBKI- ROLADKI

Koření

1 celé vejce

1 cibule

500 gramů mletého krůtího masa

8 listů spařeného zelí

100 gramů rýže

1/4 pepře

8 plátků krůtích prsou

 

 

Do mixéru nalijte 500 ml vody, do koše přidejte rýži, vařte 20 minut při 100 °C/otáčkách za minutu.

Vyjměte z mixéru, nechte vychladnout, do mixéru přidejte cibuli a papriku a zpracovávejte 2 sekundy při rychlosti 5. 

Přidejte mleté maso, uvařenou rýži, vejce a koření podle chuti (moje je koření na mleté maso, sůl a pepř). 

Vše mixujte dohromady 1 min/blok mixéru/těsto. 

Tenké plátky krůtích prsou nakrájejte, okořeňte je [moje je sůl a červená paprika]. 

Já si to usnadňuji a zelí ohřívám v mikrovlnné troubě, konkrétně odstraním hlávky, nastavím mikrovlnku na nejvyšší teplotu a 5 minut vařím v páře, zkontroluji, zda se dají listy stáhnout, stáhnu je a vložím zpět na 5 minut. 

Postup opakuju, dokud nezískám tolik listů, kolik potřebuju. 

Zbytek zelí jsem použila na bigosiku. 

Opařený zelný list přeložím napůl, vyříznu tvrdou část, na ni dám lžíci mletého masa s rýží a sroluju. 

Maso zabalíme do nalámaného plátku prsíček, pomocí párátka opečeme na olivovém oleji, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přidáme kostku bujónu, vložíme do trouby, pečeme 60 minut při 180 stupních a pochutnáme si.

 

TIPY

Rýži lze vařit tradičně v sáčku v osolené vodě.

Do mletého masa nemusíte přidávat papriku, je to věc chuti a je výborné i bez ní.

Místo prsíček lze samozřejmě použít i jiné druhy masa, například šunku.

Na mleté maso nemusíte používat ani krůtí, jak to dělám já z dietních důvodů.