Bramboráky

  • 15 gramů česneku
  • 700 gramů brambor, na čtvrtky
  • 1 vejce
  • 60 gramů mouky, hladké
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička pepře, černého, mletého
  • 1 polévková lžíce majoránky, sušené
  • 120 gramů oleje na smažení

 

Do mixovací nádoby vložte oloupané stroužky česneku a sekejte 5 sek/rychlost 5.

Přidejte brambory, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, sekejte a pomáhejte si stěrkou 30 sek/rychlost 4.

Na pánev nalijte olej a nechte ho rozehřát. Do horkého oleje lijte těsto a smažte bramboráky po obou stranách do zlatova.

Ihned podávejte.

 

Do těsta můžete přidat na kostičky nakrájenou klobásu nebo sýr.

Usmažené bramboráky pokládejte na papírové kuchyňské utěrky, zbavíte je tím přebytečného tuku.

Jako přílohu můžete podávat kysané zelí nebo zeleninový salát.