BOLOŇSKÁ OMÁČKA

  • 30 g řapíkatý celer na kousky
  • 70 g mrkev na kousky
  • 100 g cibule na kousky
  • 50 g olivový olej
  • 400 g mleté maso
  • 70 g červené víno
  • 400 g pasírovaných rajčat
  • - bazalka, 1 bobkový list, lžička soli, pepř, špetka muškátového oříšku

 

Hoďte do mixovací nádoby řapíkatý celer, mrkev, cibuli a pokud máte čerstvou bazalku, jak né tak sušenou. Naprogramujte 5s/R7. Stáhněte stěrkou směrem k hákům přidejte olej a naprogramujte 5 min/100°/R1.

Přidejte maso (promíchejte vařečkou,aby to nezůstalo jako celek) a 10 min/Varoma/zpětný chod/R Vařečka. Po 8 min otvorem ve víku vlejte víno.

Přidejte rajčata a koření a naprogramujte 30 min/Varoma/zpětný chod/R Vařečka.(V této fázi využívám Varomu a nechám si v ní napařit cuketu, kterou později naplním a posypanou sýrem zapeču)