Brambory do trouby

 

1 kg brambor

2-3 cibule dle velikosti

Kmín

Sůl

na vymazání máslo

trocha oleje nebo sádla

 

Brambory si uvaříme ve slupce. Brambory nenecháme uvařit úplně, oloupeme si je a na mřížce na brambory (jako do salátu) si je uděláme na kostičky do zapékací mísy vymazané máslem. Cibuli si nakrájíme najemno a na trošce oleje nebo sádla necháme chvíli osmahnout jen tak, aby byla zesklovatělá (dopeče se). Přidáme jí k bramborám, promícháme a přidáme kmín, znovu pořádně promícháme. Můžeme navrch přidat pár slabých plátečků másla ale ne moc, bylo by to potom moc mastné. Necháme dopéct, když jsou brambory hotové, tak můžeme servírovat. Podáváme jako přílohu k jídlům, ke kterým se podávají normální brambory nebo kaše.