Veky - 4 ks

  • 540 g vody
  • 1 čerstvé droždí
  • 10 g cukru
  • 100 g oleje
  • 900 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 20 g soli
 
 
  1.  
  2. 540 g vody + 1 čerstvé droždí + 10 g cukru + 100 g oleje - 3 min./37°C/rychlost 2
  3. 900 g hladké mouky + 100 g polohrubé mouky + 20 g soli -  30 sek./37°C/rychlost 2   -  Těsto /5 min.
  4. Necháme kynout v olejem vymazané varoma míse.
  5. 4 díly těsta stočíme do bochánku. Rozválíme válečkem na vál a smotáme.
  6. Necháme 45 minut  až 1 hodinu kynout pod utěrkou.
  7. Potřeme slanou vodou.
  8. Pečeme 30 minut na 200°C.
  9. Dáme vychladnout na mřížku.