TM – domácí pivní rohlíky
• 220 g hladké mouky
• 200 g polohrubé mouky
• 200 ml vlažného piva
• 30 g droždí
• 30 g sádla
• 1 lžička cukru
• 1 + 1/2 lžičky soli
• 1 vejce
Mouky smícháme, uděláme důlek přidáme pivo, cukr a droždí trochu promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 min.
Poté přidáme sádlo, sůl, žloutek a uhněteme těsto / 3 min.
Poté necháme 1hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na 10 bochánků a ty jednotlivě vyválíme na obdélníky.
Smotáme do rohlíčků a dáme na plech s pečícím papírem.
Necháme kynout cca 30 min.
Troubu předehřát na 200 °C.
Rohlíčky potřeme bílkem a pečeme 10 - 12 min
PIVNÍ ROHLÍKY
300 ml piva
150 ml oleje
700 g pol. mouky
1 vejce
30 g kvasnic
1 lžička soli
těsto nechám 1 hod kynout. Udělám rohlíky - 12 dílů a na plechu taky nechám kynout 1 hod.
Potřu vejcem s pár kapek mléka, posypu kmínem, hrubou solí a peču na 200 st cca 15 - 20 min