Portugalský chléb

 
275 g vody
360g hladké mouky (lze přidat část chlebové)
1/4 čerstvého droždí (10g)
8 g soli
1 ČL kminu
1 PL sušené cibulky
olej
 
Voda+ mouka 20sek./R6
Necháme 40 minut kynout
Smícháme droždí, kmín a cibulku Těsto/ 1 min.
Přidáme sůl Těsto/ 6 minut
Necháme 1 hodinu kynout v nádobě.
Přendáme na olejem potřený stůl a lehce přendáme a vytvarujeme do bochníku.
 
Troubu nahřejeme na 220°C.
Těsto přendáme do vymazané a hrubou moukou vysypané nádoby. 
Na povrchu proříznene žiletkou a přiklopíme.
Pečeme na 220°C 40 minut, odklopíme a dopékáme dalších 10 minut.
Po dopečení lehce potřeme olejem.
Necháme vychladit na mřížce.