TM - Chléb se zakysanou smetanou

domácí zakysaná smetana:

500 ml mléka

100 g zakys.smetany

 

5 sekund / R3.5

 

poté přepneme na

program fermentování / 37°C / 8 h a přendáme poté do mísy a dáme do lednice

 

chléb

do TM si dáme:

120 gramů vody

20 gramů čerstvého droždí

1 lžičku čajovou cukru 

 

3 minuty / 37°C/ R 2

 

pak přidáme:

600g hladké mouky

2 lžičky soli

250g zakysané smetany

hrst kmínu

 

5 minut / Těsto

 

dáme do mísy na kynutí a necháme kynout 2h.

Těsto poté vyndáme na pomoučený vál a překládáme tak že vytahujeme rohy a dáváme do středu, pak otočíme uděláme bochánek, vyválíme šišku a dáme do ošatky, kterou vyložíme alobalem a vysypeme moukou hladkou.

Přikryjeme a necháme kynout hodinu