TM - Chléb se zakysanou smetanou
domácí zakysaná smetana:
500 ml mléka
100 g zakys.smetany
5 sekund / R3.5
poté přepneme na
program fermentování / 37°C / 8 h a přendáme poté do mísy a dáme do lednice
chléb
do TM si dáme:
120 gramů vody
20 gramů čerstvého droždí
1 lžičku čajovou cukru
3 minuty / 37°C/ R 2
pak přidáme:
600g hladké mouky
2 lžičky soli
250g zakysané smetany
hrst kmínu
5 minut / Těsto
dáme do mísy na kynutí a necháme kynout 2h.
Těsto poté vyndáme na pomoučený vál a překládáme tak že vytahujeme rohy a dáváme do středu, pak otočíme uděláme bochánek, vyválíme šišku a dáme do ošatky, kterou vyložíme alobalem a vysypeme moukou hladkou.
Přikryjeme a necháme kynout hodinu