TM - Domácí zemiakový chléb

500 ml vlažné vody
1 droždí
1 kg hl. mouky
300 g vařených nastrouhaných brambor
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
3 lžíce octa

Ve vodě rozpustíme droždí a pak přidáme zbylé suroviny. Kvásek se nedělá.

Pokud budete dělat v TM dejte mouky jen tak 800 g jinak se to neuhněte.
Funkce těsto / 2 min, pak stěrkou trochu promíchat a zase dát na 3 min / funkce těsto..
Poté zbylou mouku vysypat na desku přidat těsto a pomalu vmísit do hladkého těsta.
Nechat 1 h kynout.
Poté rozdělit na dvě části, udělat bochánky, které nařízneme a necháme kynout cca 20 min.
Mezitím rozehřát troubu na 225°C
Dát péct chlebíky a po 15 min teplotu stáhnout na 150°C a péct ještě 45 min.
Po upečení potřít studenou vodou, nechat vychladnout.