DOMÁCÍ CIABATTA

  • 500 gram hladká mouka
  • 370 gram vody, vážné
  • 6 gram sušené droždí
  • 12 gram soli
  • 6 gram cukru
  • 1 polévková lžíce olivového oleje, na potření
těsto
  • Do mixovací nádoby dejte 370g vody, 6g sušené droždí a 6 g cukr hřejte 1 min/37°C/rychlost 1.
  • Přidejte cca 250g hladké mouky a promíchejte 20s/rychlost 4.
  • Přidejte 12g soli, promíchejte 10s/rychlost 4.
  • Přidejte zbytek mouky a hnětte Těsto1min.
  • Nechte kynout 1,5 hodiny.
  • Poté vyklopte těsto na pomoučený vál. Rozdělte ho na dvě poloviny a bez jakéhokoli dalšího hnětení vytvarujte do typického tvaru ciabatty.
  • Potřete olivovým olejem.
  • Těsto přemístěte na plech s pečícím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby na 220°C a pečte cca 30 minut.