DOMÁCÍ CIABATTA
- 500 gram hladká mouka
- 370 gram vody, vážné
- 6 gram sušené droždí
- 12 gram soli
- 6 gram cukru
- 1 polévková lžíce olivového oleje, na potření
těsto
- Do mixovací nádoby dejte 370g vody, 6g sušené droždí a 6 g cukr hřejte 1 min/37°C/rychlost 1.
- Přidejte cca 250g hladké mouky a promíchejte 20s/rychlost 4.
- Přidejte 12g soli, promíchejte 10s/rychlost 4.
- Přidejte zbytek mouky a hnětte 1min.
- Nechte kynout 1,5 hodiny.
- Poté vyklopte těsto na pomoučený vál. Rozdělte ho na dvě poloviny a bez jakéhokoli dalšího hnětení vytvarujte do typického tvaru ciabatty.
- Potřete olivovým olejem.
- Těsto přemístěte na plech s pečícím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby na 220°C a pečte cca 30 minut.