LC CIBULOVÝ CHLÉB

  • 200 g cibule
  • 30 g celých mandlí
  • 25 g psylia
  • 35 g směsi semínek (chia, len, sezam, slunečnice, dýně)
  • 1 ČL pdp z vinného kamene
  • 1/2 ČL kmínu
  • 1/2 ČL soli
  • 200 g tvrdého sýra ( gouda, eidam,..)
  • 4 celá vejce
 
 
  1. 200 g cibule orestovat dle receptu na Cookidoo - Zhnědlá cibule (200 g) a dát do misky vychladnout
  2. Do nádoby vložte  30 g celých  mandlí, 25 g psylia, 35 g směsi semínek (chia, len, sezam, slunečnice, dýně), 1 ČL pdp z vinného kamene, 1/ ČL kmínu, 1/ ČL soli melte 15 sekund / R 10.
  3. Přidejte: 200 g tvrdého sýra ( gouda, eidam,..) - sekejte 10 sekund / R 5
  4. Přidejte: 4 celá vejce, 25 g směsi celých semínek, zchladlou cibuli, 2 minuty hněťte na program těsto a nechte odpočívat v nádobě, než se Vám nahřeje trouba na 200°C i s plechem.
  5. Z těsta na pečícím papíru vytvořte navlhčenýma rukama bochánek, posypejte semínky.
  6. Pak dejte do trouby a pečte 15 minut na 200°C a dalších 30 minut na 150°C na horkovzduch.
  7. Nechte vychladnout v pootevřené troubě