TM - Dalamánkový chléb
220g žitné hladké mouky
500g hladké mouky
550g vody
30 sekund/ R6
Necháme 40 minut hydratovat ( odpočívat)
21 g čerstvého droždí rozdrolíme
18g soli
25g octa ( nemusí být)
1 lžíce chléboveho koření
Kmín celý, drcený
Hrst smažené sušené cibulky (nemusíme)
5 minut / těsto
Necháme kynout v nádobě jen zvedněte víko.
Pokud vaříte, tek dejte do varoma mísy stříklé olejem. Čekáme jak máme čepici.
Cca 45 minut až hodinu. Záleží na teplotě co doma máte.
Těsto dáme na olejem stříklou desku a stříkneme si i ruce. S těstem se pak krásně pracuje a nelepí. Já na to používám skvělý voňavý olej s máslem.
Pečeme ve velkém hrnci s pokličkou. Hrnec máme vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Nebo dáme pečící papír.
Dáme do rozpálené trouby na 30 minut na 240stupňů s pokličkou , 10 minut na 240stupňů bez pokličky .
Chce to hlídat každá trouba peče jinak.
Za mě opět luxusní pečivo.