TM - Dalamánkový chléb

220g žitné hladké mouky

500g hladké mouky

550g vody

 

30 sekund/ R6

Necháme 40 minut hydratovat ( odpočívat)

 

21 g čerstvého droždí rozdrolíme

18g soli

25g octa ( nemusí být)

1 lžíce chléboveho koření

Kmín celý, drcený

Hrst smažené sušené cibulky (nemusíme)

 

5 minut / těsto

 

Necháme kynout v nádobě jen zvedněte víko.

Pokud vaříte, tek dejte do varoma mísy stříklé olejem. Čekáme jak máme čepici.

Cca 45 minut až hodinu. Záleží na teplotě co doma máte.

Těsto dáme na olejem stříklou desku  a stříkneme si i ruce. S těstem se pak krásně pracuje a nelepí. Já na to používám skvělý voňavý olej s máslem.

Pečeme ve velkém hrnci s pokličkou. Hrnec máme vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Nebo dáme pečící papír.

Dáme do rozpálené trouby na 30 minut na 240stupňů s pokličkou , 10 minut na 240stupňů bez pokličky .

Chce to hlídat každá trouba peče jinak.

Za mě opět luxusní pečivo.