Toastový chléb

 
  • 240 gramů voda
  • 1 čajová lžička sušených kvasnic, (5 gramů)
  • 30 gramů hnědý cukr
  • 30 gramů máslo, plus něco navíc
  • 500 gramů hladká mouka
  • 1 čajová lžička sůl
 
 
  1. Do mixovací nádoby nalijte 240 gramů voda a přidejte  1 čajová lžička sušených kvasnic, (5 gramů)30 gramů hnědý cukr + 30 gramů máslo, plus něco navíc a míchejte 1 min./37°C/rychlost 3
  2. Přidejte 500 gramů hladká mouka + 1 čajová lžička sůl  a hněťte  Těsto/3 min..
  3. Přendejte těsto do velké mísy, zakryjte vlhkou utěrkou a nechejte na teplém místě kynout asi 30 minut.
  4. Rozdělte těsto na 3 části, z každé vytvořte kouli a vložte je v řadě do vymazané formy na pečení (asi 30x12x10cm). Nechejte vykynout na teplém místě, až těsto zdvojnásobí svůj objem (asi 30 minut). Než vykyne, předehřejte troubu na 180°C.
  5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C.
  6. Než budete krájet, nechejte zcela vychladnout.