Schinken-Zwiebel-Brötchen - Bulky se šunkou a cibulí
100 g sýra ementál, nakrájeného na kousky
250 g nízkotučného tvarohu
120 g mléka
100 g oleje
1 lžíce cukru
1 špetka soli
300 g mouky
1 sáček prášku do pečiva
100 g smažené cibule (hotové)
100 g slaniny nakrájené na kostičky
2 lžíce jogurtu, 3,5 % tuku
Předehřejte troubu na 200 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Vložte ementál do mixovací nádoby 10 sekund/R 6.
Přidejte nízkotučný tvaroh, mléko, olej, cukr, sůl, mouku a prášek do pečiva a 30 vteřin míchejte/klas.
Přidejte osmaženou cibuli a šunku a pomocí stěrky je 20 sekund přelévejte /zpětný chod/R 2.
Z těsta vytvarujte 16 rohlíků, položte je na připravený plech, potřete jogurtem.
Pečte 22 minut (200 °C) a podávejte např. se salátem.