Schinken-Zwiebel-Brötchen - Bulky se šunkou a cibulí

100 g sýra ementál, nakrájeného na kousky

250 g nízkotučného tvarohu

120 g mléka

100 g oleje

1 lžíce cukru

1 špetka soli

300 g mouky

1 sáček prášku do pečiva

100 g smažené cibule (hotové)

100 g slaniny nakrájené na kostičky

2 lžíce jogurtu, 3,5 % tuku

 

Předehřejte troubu na 200 °C.

Plech vyložte pečicím papírem.

Vložte ementál do mixovací nádoby  10 sekund/R 6.

Přidejte nízkotučný tvaroh, mléko, olej, cukr, sůl, mouku a prášek do pečiva a 30 vteřin míchejte/klas.

Přidejte osmaženou cibuli a šunku a pomocí stěrky je 20 sekund přelévejte /zpětný chod/R 2.

Z těsta vytvarujte 16 rohlíků, položte je na připravený plech, potřete jogurtem.

Pečte 22 minut (200 °C) a podávejte např. se salátem.