Rohlíky s omládkem - Lidka
do čisté nádoby dáme:
- 100 g vody
- 1 ČL medu
- 10 g droždí
- 125 g hladké mouky
4 minuty / 40°C/ R2
Necháme hodinu odpočívat
- 5 g cukru
- 140 g vody
- 15 g soli
- 335 g hladké mouky
- 25 g oleje
5 minuty / těsto
Necháme kynout než těsto zdvojnásobí objem.
Rozdělíme na 8 dílů (jeden cca 105 g) na vál stříklý olejem.
Přichystáme trojúhelníky a tvarujeme rohlíky.
Dáme pod potravinovou folii a necháme v teple kynout.
Rohlíky stříkneme vodou a posypeme mákem, kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme dozlatova v zapařené troubě. Kdo nemá parní troubu dá na dno starý plech a do něj dá 1,5 dcl vlažné vody.
Pečeme 12 minut na 230°C