Rohlíky s omládkem - Lidka

do čisté nádoby dáme:
  •  
  • 100 g vody
  • 1 ČL medu
  • 10 g droždí
  • 125 g hladké mouky
 
4 minuty / 40°C/ R2
 
Necháme hodinu odpočívat
 
  • 5 g cukru
  • 140 g vody
  • 15 g soli
  • 335 g hladké mouky
  • 25 g oleje
 
5 minuty / těsto
 
Necháme kynout než těsto zdvojnásobí objem.
Rozdělíme na 8 dílů (jeden cca 105 g) na vál stříklý olejem.
Přichystáme trojúhelníky a tvarujeme rohlíky.
 
Dáme pod potravinovou folii a necháme v teple kynout.
Rohlíky stříkneme vodou a posypeme mákem, kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme dozlatova v zapařené troubě. Kdo nemá parní troubu dá na dno starý plech a do něj dá 1,5 dcl vlažné vody.
Pečeme 12 minut na 230°C