Pão com chouriço - chléb s chorizem

 

360 g vody, což je více než dostatečné množství pro troubu

20 g čerstvých pekařských kvasnic

2 lžičky sušeného pekařského droždí (8 g)

550 g mouky typu 65, další na posypání

1 čajová lžička soli

220 g nakrájeného choriza

 

Do mísy dejte vodu a droždí a zahřívejte 1 min/37 °C/R 1.

Přidejte mouku a sůl a spusťte režim hnětení /2 min.

Vyjměte ho a nechte na teplém místě kynout asi 40 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Předehřejte troubu na 250 °C.

Na dobře pomoučeném válu rozdělte těsto na 6 dílů a každý díl rozválejte na obdélník.

Do středu rozdělte chorizo, srolujte, položte na plech vysypaný moukou a nechte asi 20 minut kynout.

Na dno trouby umístěte plech s vodou.

Nožem udělejte do bochníků rýhy a pečte je při 250 °C asi 12 minut.

Podávejte teplé nebo studené.