Pão com chouriço - chléb s chorizem
360 g vody, což je více než dostatečné množství pro troubu
20 g čerstvých pekařských kvasnic
2 lžičky sušeného pekařského droždí (8 g)
550 g mouky typu 65, další na posypání
1 čajová lžička soli
220 g nakrájeného choriza
Do mísy dejte vodu a droždí a zahřívejte 1 min/37 °C/R 1.
Přidejte mouku a sůl a spusťte režim hnětení /2 min.
Vyjměte ho a nechte na teplém místě kynout asi 40 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Předehřejte troubu na 250 °C.
Na dobře pomoučeném válu rozdělte těsto na 6 dílů a každý díl rozválejte na obdélník.
Do středu rozdělte chorizo, srolujte, položte na plech vysypaný moukou a nechte asi 20 minut kynout.
Na dno trouby umístěte plech s vodou.
Nožem udělejte do bochníků rýhy a pečte je při 250 °C asi 12 minut.
Podávejte teplé nebo studené.