Olivenbrot
100 g černých oliv bez pecky
500 g mouky
2 lžičky soli
15 g olivového oleje
½ kostky droždí (20 g)
300 g vody
Vložte olivy do mísy, nasekejte je po dobu 5 sekund /R 5 a přeneste.
Do mísy přidejte mouku, sůl, olej, droždí a vodu a vypracujte těsto /1 minutu/.
Přidejte nakrájené olivy, vmíchejte do těsta /15 s.
Přendejte a nechte 30 minut na teplém místě.
Během této doby vyložte plech pečicím papírem.
Z těsta utvořte 2 prameny, položte je na připravený plech, nařízněte a nechte znovu asi 20 minut kynout.
Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 200 °C.
Bochníky pečte asi 30 minut (200 °C), nechte vychladnout na mřížce, každý bochník nakrájejte na 10 plátků a podávejte čerstvé.