Olivenbrot

100 g černých oliv bez pecky

500 g mouky

2 lžičky soli

15 g olivového oleje

½ kostky droždí (20 g)

300 g vody

 

Vložte olivy do mísy, nasekejte je po dobu 5 sekund /R 5 a přeneste.

Do mísy přidejte mouku, sůl, olej, droždí a vodu a vypracujte těsto /1 minutu/.

Přidejte nakrájené olivy, vmíchejte do těsta /15 s.

Přendejte a nechte 30 minut na teplém místě.

Během této doby vyložte plech pečicím papírem.

Z těsta utvořte 2 prameny, položte je na připravený plech, nařízněte a nechte znovu asi 20 minut kynout.

Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 200 °C.

Bochníky pečte asi 30 minut (200 °C), nechte vychladnout na mřížce, každý bochník nakrájejte na 10 plátků a podávejte čerstvé.