Naan (indický chléb) - Iveta Gudasová

350 g polohrubé mouky

100 g podmáslí

50 g vody

50 g oleje

1 vejce

2 ČL kypřícího prášku do pečiva

1 ČL soli

1 lžička cukru

 

Do nádoby vložíme všechny suroviny a nastavíme 20 s/R 4.

Těsto vyndáme na lehce pomoučený vál, lehce ho zpracujeme necháme 10 minut odpočívat.

Těsto si rozložíme na 8 dílů.

Každý kousek si rozválíme na slabou placku.

Rozehřejeme si teflonovou pánev bez tuku, položíme na ní placku a počkáme až se vytvoří puchýřky.

V ten moment placku otočíme, musíme hlídat ať se placka nespálí.

Každý chléb z obou stran potřeme rozpuštěným máslem (do kterého lze přidat česnek nebo bylinky).