Mediterrane Baguettes

600 g mouky a trochu víc mouky na poprášení

1 ½ lžičky soli

1 kostka droždí (40 g)

1 lžička cukru

330 g vlažné vody

30 g oliv bez pecky

50 g sušených rajčat v oleji, okapaných

1 polévková lžíce sušeného rozmarýnu, nasekaná

hrubá sůl

směs bylinek, sušená

 

Plech vyložte pečicím papírem.

Do mísy dejte mouku, sůl, droždí, cukr a vodu, hněťte 3 minuty/, vyjměte těsto z mísy a rozdělte ho na třetiny.

Vraťte třetinu těsta do mísy, přidejte olivy a míchejte 5 sekund /R 6.

Třetinu těsta vytvarujte na pomoučněné pracovní ploše do podlouhlého bochníku a položte na připravený plech.

Další třetinu těsta vložte do mísy, přidejte rajčata a míchejte 5 sekund / R 6.

Vytvořte také podlouhlý bochník a položte ho vedle olivové bagety.

Poslední třetinu těsta vložte do mísy, přidejte rozmarýn a míchejte 5 sekund / R 6.

Poslední třetinu těsta vytvarujte do podlouhlého bochníku, položte vedle ostatních baget a nechte asi 20 minut kynout.

Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 230 °C.

Bagety potřete vodou, posypte hrubou solí a případně sušenými bylinkami a pečte v troubě 15-20 minut (230 °C).

Středomořské bagety nechte vychladnout, nakrájejte je na plátky a podávejte.