Mediterrane Baguettes
600 g mouky a trochu víc mouky na poprášení
1 ½ lžičky soli
1 kostka droždí (40 g)
1 lžička cukru
330 g vlažné vody
30 g oliv bez pecky
50 g sušených rajčat v oleji, okapaných
1 polévková lžíce sušeného rozmarýnu, nasekaná
hrubá sůl
směs bylinek, sušená
Plech vyložte pečicím papírem.
Do mísy dejte mouku, sůl, droždí, cukr a vodu, hněťte 3 minuty/, vyjměte těsto z mísy a rozdělte ho na třetiny.
Vraťte třetinu těsta do mísy, přidejte olivy a míchejte 5 sekund /R 6.
Třetinu těsta vytvarujte na pomoučněné pracovní ploše do podlouhlého bochníku a položte na připravený plech.
Další třetinu těsta vložte do mísy, přidejte rajčata a míchejte 5 sekund / R 6.
Vytvořte také podlouhlý bochník a položte ho vedle olivové bagety.
Poslední třetinu těsta vložte do mísy, přidejte rozmarýn a míchejte 5 sekund / R 6.
Poslední třetinu těsta vytvarujte do podlouhlého bochníku, položte vedle ostatních baget a nechte asi 20 minut kynout.
Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 230 °C.
Bagety potřete vodou, posypte hrubou solí a případně sušenými bylinkami a pečte v troubě 15-20 minut (230 °C).
Středomořské bagety nechte vychladnout, nakrájejte je na plátky a podávejte.