LC jogurtovo-semínkový chléb
80 g lněného semínka
20 g psylia
5 g prášku do pečiva z vinného kamene
5 g soli
4 vejce
150 g jogurtu řeckého typu s 10% tuku
50 g semínek (sezam, dýňové, slunečnicové)
Do nádoby dáme 80 g lněného semínka (když dáte hnědé, bude chléb tmavší než když dáte zlaté),
20 g psylia, 5 g prášku do pečiva z vinného kamene, 5 g soli - to vše 10 sekund na rychlost 10.
Přidáte 4 vejce, 150 g jogurtu řeckého typu s 10% tuku a 50 g semínek (sezam, dýňové, slunečnicové) - zpětný chod na rychlost 3,5 asi 1 minutu).
Zapněte troubu na 160°C horkovzduch nechte mezitím směs v nádobě nabobtnat.
Nachystejte si plech, vyložte pečícím papírem.
Pak si navlhčete ruce a vytvarujte 2 bochánky, ne příliš vysoké.
Můžete shora ještě posypat semínky.
Pečte 50 minut.
Nechte pořádně vychladnout, jinan bude pečivo hoooodně vlhké.