JOGURTOVÉ CELOZRNNÉ UZLÍKY

Těsto

100 gramů Celozrné pšeničné mouky jemně mleté, špalda

400 gramů hladké mouky

1 čajová lžička soli

30 gramů čerstvého droždí

1 špetka cukru

270 gramů vody, vlažné

30 gramů oleje

 

Na pomazání a posypání

bílý jogurt

semínka

 

Do nádoby vložte všechny suroviny a zadělejte těsto: 2-3 minuty/klas.
Těsto pak vyndejte a rozdělte na 12 stejných dílů (podle potřeby a velikosti i na méně či více).
Z každého dílu uválejte váleček o průměru přibližně 1,5 - 2 cm a upleťte z něj uzel.
Uzly klaďte na plech vyložený pečícím papírem, pomažte bílým jogurtem, posypte semínky (sezam, mák, slunečnice,...).
Nechte kynout 20 minut.
Pečte 20 minut na 200 stupních Celsia.

 

TIP: Z těsta možno tvarovat rohlíky, kaiserky nebo bagety, které pečeme na speciálním plechu.