Hamburgerová bulka - Lidka

250 g mléka
35 g cukru
17 g droždí
 
5 minut/ 37°C / R2
 
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
14 g soli
60 g másla pokojové teploty
2 vejce
 
5 minut/  program Těsto
 
Necháme 1 hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na 6 kousků.
Pěkně utáhneme a vytvarujeme bulky.
Dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Troubu rozehřejeme na 190°C.
Bulky potřeme vajíčkem a posypeme lněným semínkem, sezamem nebo mákem.
Pečeme 13 minut a hlídáme. Není trouba jako trouba.
 
Dáme vychladnout na mřížku.
 
 
Dresing na hamburgery:
1/2 červené cibule
2 kyselé okurky
 
5 sekund / R5
 
100 g majonézy
1 ČL cukru
1 PL francouzského dressingu
sůl + pepř
 
5 sekund / R4