Grillbrote

15 g olivového oleje a trochu více na potření a potření štětcem

170 g vody

¼ kostky droždí (10 g)

nebo ½ ks sušeného droždí

½ lžičky cukru

300 g mouky

1 lžička soli

 

Misku vymažte tukem.

Do mísy dejte vodu, droždí a cukr a míchejte 2 minuty/37 °C/R2.

Přidejte mouku, olej a sůl a vypracujte těsto /5 min.

Z těsta vytvarujte kouli, přeneste ji do připravené mísy a nechte přikryté na teplém místě 1 hodinu kynout.

Na pomoučené pracovní ploše rozdělte těsto na 8 dílů, rozválejte je na oválné placky (Ø asi 12-15 cm), potřete olejem a vyklopte na rozpálený gril.

Chléb grilujte z obou stran přibližně 5-10 minut a podávejte například s dipem.

Grilovaný chléb můžete také péct na pánvi na sporáku na středním ohni bez tuku.