Grillbrote
15 g olivového oleje a trochu více na potření a potření štětcem
170 g vody
¼ kostky droždí (10 g)
nebo ½ ks sušeného droždí
½ lžičky cukru
300 g mouky
1 lžička soli
Misku vymažte tukem.
Do mísy dejte vodu, droždí a cukr a míchejte 2 minuty/37 °C/R2.
Přidejte mouku, olej a sůl a vypracujte těsto /5 min.
Z těsta vytvarujte kouli, přeneste ji do připravené mísy a nechte přikryté na teplém místě 1 hodinu kynout.
Na pomoučené pracovní ploše rozdělte těsto na 8 dílů, rozválejte je na oválné placky (Ø asi 12-15 cm), potřete olejem a vyklopte na rozpálený gril.
Chléb grilujte z obou stran přibližně 5-10 minut a podávejte například s dipem.
Grilovaný chléb můžete také péct na pánvi na sporáku na středním ohni bez tuku.