Garlic-Cheese-Bread

280 g vody

1 lžička cukru

½ kostky droždí (20 g)

500 g mouky

50 g oleje

2 lžičky soli

1 kopeček mozzarelly (125 g), okapaný, nakrájený na kousky

100 g sýra čedar nakrájeného na kousky

4 stroužky česneku

1 lžička oregana

1 svazek pažitky, v jemných ruličkách

 

Do mísy dejte vodu, cukr a droždí a zahřívejte 3 minuty/37 °C/R 1.

Přidejte mouku, 10 g oleje a 1½ lžičky soli, vypracujte těsto /3 minuty.

Přendejte a nechte přikryté na teplém místě 1 hodinu kynout.

Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 230 °C a vyložte plech pečicím papírem.

Vykynuté těsto rozválejte na připravený plech a nechte přikryté kynout dalších 30 minut.

Během této doby vypláchněte mísu a pokračujte v receptu.

Přidejte mozzarellu a čedar do mísy, sekejte 5 sekund /R 7 a přeneste.

Přidejte česnek do mísy, sekejte 3 sekundy / R 6 a stlačte stěrkou.

Přidejte 40 g oleje, ½ lžičky soli a oregano a míchejte 3 min/70 °C/R 2.

Chléb potřete česnekovým olejem, posypte sýrem a pečte 20 minut (230 °C).

Česnekový sýrový chléb bez pergamenu přendejte na mřížku, nechte asi 15 minut vychladnout, posypte pažitkou, nakrájejte na kostičky a podávejte teplý nebo studený.